Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kaevski fin

Во организација на Федерација на Училишен Спорт на Македонија, од 23 до 25 август, во хотел Сириус во Струмица се одржа семинар на тема "Унапредување на училишниот спорт".

gusev fin

Од Сојузот на училишен спорт на Велес на семинарот учество земаа професорите Ангелче Гушев, Весна Николова и Иле Попов како учесници на државните првенства и гимназијадата во спортските игри, Леонид Таневски, Тодор Сутинов и Лазе Радевски како претседатели на училишните спортски клубови од училиштата ССОУ “Коле Неделковски“, ООУ “Благој Кирков“ и ООУ “Васил Главинов“ и Славчо Давитковски како претседател на Сојуз на училишен спорт на Велес.

sala fin

На семинарот се разговараше за програмски активности поврзани со организирање и финансирање на: училишниот спорт на училишно ниво за основни и средни училишта со и без училишни спортски клубови; на училишниот спорт на општинско ниво; на училишниот спорт на зонско ниво; на училишниот спорт на регионално ниво; на училишниот спорт на државно ниво; на училишниот спорт на меѓународно ниво; за прилагодување на системот на натпревари на сите нивоа во учебната 2018/2019 год.; за информациски систем во училишниот спорт – web, fb, e-mail ; за критериуми за определување на комесари, делегати, судии и други службени лица на натпревари со воведување на лиценци како и за теми поврзани со спортови, забавен училишен спорт, спортски кампови и за контрола во системот училишен спорт и дисциплински мерки.

krupna fin

Учесниците на семинарот разговараа и дискутираа со директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, кој воедно се запозна со предизвиците со кои се соочуваат наставниците и професорите од училиштата во реализацијата на училишните спортски активности и одговараше на нивните прашања./У.Ј

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Најново

 
   
   
   
   

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 10/09/2019 година.