Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Македонските кајакари на диви води настапија на отвореното првенство во Босна и Херцеговина кое се одржа изминатиот викенд . Учество земаа четворица кајакари поточно Љубомир Спасиќ, Атанас Николовски, Виктор Миланов и Христијан Игнатов.

Во дисциплината слалом која се одржа во саботата на 15ти, во сениорска конкуренција, Атанас Николовски го освои второто место додека Љубомир Спасиќ беше трето пласиран.

Во тимско возење во сениорска категорија кајакарскиот состав Спасиќ-Николовски-Игнатов го освоија првото место.

Во јуниорска конкуренција па се натпреваруваа кајакарот Игнатов Христијан кој се пласира на третото место и кајакарот Виктор Миланов кој заврши како пети.

Во неделата,на 16 ти октомври се одржа натпревар во спуст на диви води каде учество зема само кајакарот Љубомир Спасиќ. Тој во дисциплината Спринт беше првопласиран додека во класик заврши на второто место./У.Ј

 

Поврзани вести

 

Најново