Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Бројот на невработени во Германија во декември е намален за 183.000 лица на годишно ниво. Цела 2017 година е завршена со рекордна вработеност од 44,3 милиони вработени лица.

Стапката на невработеност во декември изнесувала 5,3 отсто, исто како и во ноември, покажуват податоците на германската Национална агенција за вработување.

Бројот на невработени во декември на месечно ниво, пораснал за 17.000 на вкупно 2,3 милиони.

 

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

Најново