Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Дигиталната валута биткоин доживеа нов удар откако поединечни банки забранија негово купување со кредитни картички.

Тоа доведе до нов пад на криптовалутата и тоа под 6.000 долари по единица.

Последната рестрикција која во понеделникот дојде од страна на банките само ги поплни негативните случувања кои доведоа биткоинот да се сведе на помалку од третина од највисоката достигната вредност кон крајот на минатата година.

Биткоинот рекордот од 19.511 долари го забалежа на 18 декември.

 

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Screenshot 2

Најново