Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Според официјалните податоци објавени од Државниот завод за статистика, просечната нето плата во јануари оваа година изнесува 24.025 денари, што е за 5,6 отсто повисока во споредба со истиот месец од 2017 година кога таа изнесувала 22.750 денари, тврдат во денешното соопштение на СДСМ.

Воедно, ова е најголем раст на платите од 2010 година до денес.

Зголемувањето на минималната плата којашто сега за сите работници изнесува 12.000 денари ја откочи спиралата на раст на плати, а раздвижувањето на економијата дава реално видливи резултати, пишува во соопштението.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

Најново