Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

hauwei fin

Huawei казни двајца вработени и им ги намали платите откако својата новогодишна честитка на Twitter ја објавија од својот iPhone. Потпретседателот на кинескиот гигант изјави дека овој инцидент му нанел штета на брендот на Huawei, па на вработените им се скратени платите за околу 730 долари.

Во интерна порака од компанијата се наведува дека инцидентот се случил откако агенцијата за социјални медиуми на Нuawei, Sapient, имала VPN проблеми на својот компјутер. Како решение, вработените поставиле „твит“ од iPhone.

„Твитот“, кој сега е избришан, брзо се прошири на Twitter. Huawei објави нов, но во коментарите на истиот корисниците на Twitter главно ставаа screenshot од првобитниот „твит“.

Ова не е прв пат технолошките компании да се соочуваат со, како што велат експертите, срам на Twitter. Samsung минатата година мораше да избрише повеќе од 300 „твитови“ поставени од уреди на Apple. Слична беше и ситуацијата кога за рекламирање на Huawei и Google на социјалните мрежи беа поставувани содржини од iPhone.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново