Пластични пари од 10 и од 50 денари треба да се појават до крајот на годината, објави Народна банка. Според банката, ваквите пари тешко се оштетуваат и тешко се фалсификуваат.

Британската фунта забележала нагло паѓање по објавувањето на првите резултати по излегувањето од избирачките места според кои Конзервативците нема да освојат мнозинство.

Сеуште се скенира колку точно изнесува јавниот долг, но и колку државата му должи на стопанството. Новиот министер за финансии, Драган Тевдовски ги задолжил сите буџетски корисници, оппштините, јавните претпријатија, стопанските комори најдоцна до идната недела да достават податоци.

Анкетата која ја спроведе хрватскиот портал Мој посао покажа дека дури три четвртини вработени би сакале да примаат бруто плата.

Протестот на машиновозачите е прекинат, откако Владата прифати дел од нивните барања, а за останатите дополнително ќе се носат решенија кои ќе бидат во рамките на можнистите на државата, информираа денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Поминати се сите линии на ликвидност во буџетот. Во државниот буџет нема 130 милиони туку 6 милиони евра, има се уште неевидентирани доспеани обврски кон државата за кои ќе треба период за да се соберат информации, скриениот долг не е евидентиран.

Поврзани вести

 

Најново