– Грција и понуди на Србија да учествува во изградбата и да биде сопственик на дел од идниот терминал за течен природен гас, кој ќе се гради во грчкото пристаниште Александрополис.

Тим на Меѓународниот монетарен фонд предводен од предводен од шефот на Mисијата на ММФ за Македонија Јесмин Рахман, од денеска до 18 септември ќе престојува во Скопје со цел да спроведе годишен преглед на македонската економија.

Српското Министерство за економија објави јавен оглас за продажба на фармацевтската компанија „Галеника“.

Ако живееш во Велика Британија и сакаш да одиш некаде надвор од Островот, тоа е лоша идеја, бидејќи фунтата е на толку ниско ниво. Вредноста на британската фунта падна на најниско ниво во однос на еврото од 2009 година.

Владата и ЕВН Македонија со различен план во однос на рокот за воведување на дневната евтина струја. Од Илинденска број 2 очекуваат на први октомври мерката, која ја најавуваат на големи ѕвона, да стартува за сите домаќинства и мали потрошувачи.

Владата ја разгледа и усвои Анализата на структурата на портфолиото на јавниот долг и каматните трошоци.

Поврзани вести

 

Најново