Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Радикалната десница од југоисточна Европа преку референдум ќе бара изедначување на платите во Европската Унија.

Европската комисија регистрирала иницијатива која бара да се намалат економските разлики. 

Зaд движењето Wage union стојат движења од Хрватска, Полска, Словачка, Романија, Бугарија, Летонија и Естонија, земји во кои платите се пониски од оние на западот.

Се очекува за година дена да се соберат над милион потписи.

Ако во ова успеат седум држави од ЕУ, Европа ќе мора да реагира во рок од три месеци.

Се смета дека покрај еднаквост на цени во Европа мора да има и еднаквост на плати.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново