Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Дипломатскиот клуб-Скопје и Македонската академија на науките и уметностите објавија и денеска напладне во МАНУ ќе промовираат зборник „За и од Киро Глигоров“.

Изданието и промоцијата се по повод сто години од раѓањето на првиот претседател на Република Македонија Киро Глигоров (1917-2012) и 25 години од приемот на државата во Обединетите нации (8 април 1993).

Зборникот ќе го промовираат претседателот на МАНУ, академик Таки Фити, и амбасадорот и претседател на Дипломатскиот клуб-Скопје Виктор Габер.

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново