Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

sobranie fin

Продолжуваат напорите за собирање гласови за двотретинско мнозинство во македонскиот Парламент потребно за усвојување на уставните измени во согласност со Договорот од Преспа и избегнување нови предвремени парламентарни избори.

Власта не се откажува, а факт за тоа е и за денеска најавениот почеток на работата на Комисијата за уставни прашања која треба да го разгледува предлогот за пристапување кон уставни измени.

Притисокот за дополнителни гласови не се намалува, од една страна, а од друга, пак, ставовите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ што се пласираат во јавноста остануваат исти дека референдумот покажал оти граѓаните не го прифаќаат Договорот од Преспа и дека тоа треба да биде почитувано од сите пратеници и функционери.

Пораките од меѓународната заедница се двотретинско мнозинство наместо нови избори за да се искористи оваа единствена шанса за отпочнување преговори со ЕУ и членство во НАТО.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

PITIJADAVELES1

Најново