Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ruski fin

Екипата на 1ТВ дојде до сознанија за славјански нео – пагански обреди на Водно, кои се случуваат околу дрвени тотеми. Истражувањата не однесоа до руски здруженија, чии претставници при посетата на Скопје учествувале во ритуалите на планината.

Она што загрижува е поврзаноста на симболите со проруски милитанти од воените области во Украина. На потег се институциите, кои треба да одговори за сериозноста на овие случувања особено во време кога се погласно се зборува за руското влијание, против евроатлантските интеграции. Во продолжение, погледнете ја истражувачката сторија на Христијан Баневски.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново