Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kuklica fin

Во рамки на проектот за заштита и промоција на природниот споменик Куклица, отворен е Информативниот центар за посетители кој денеска ќе го посетат евроамбасадорот Самуел Жбогар, постојаната претставничка на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) Нарине Сакахјан и градоначалникот на Кратово Љупчо Бојаџиев.

Центарот е изграден со проектен грант од 65.000 евра кој Европската Унија ѝ го додели на граѓанската организација „Извор“. Таа беше меѓу 17-те организации кои добија грантови во рамките на програмата финансирана од ЕУ за подобро одржливо користење на природните извори и управување со заштитени зони. Проектот го спроведува УНДП во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање.

Информативниот центар Куклица се очекува да го зголеми бројот на посетители, да го подобри квалитетот на информации што тие ќе ги добиваат, како и да привлече повеќе инвестиции за заштита на Куклица.

Промотивниот настан е дел од кампањата „ЕУ за Тебе“ чија цел е да се подигне свесноста и да се информира јавноста за помошта од ЕУ.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново