Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Владејачката СДСМ преку соопштение ги објави досега потврдени кандидати за градоначалници.
Соопштението ви го пренесуваме во целост:

СДСМ на претстојните локални избори ќе излезе со чесна понуда на програма и кандидати кои што се професионалци и признаени во своите професии, личности што се препознати од јавноста и кои се подготвени да работат во интерес на граѓаните.

Во насока на транспаретноста и навременото информирање на јавноста известуваме дека до денеска завршена е постапката и потврдени се кандидатите на СДСМ за градоначалници за локалните избори 2017 година во следните општини:

За Град Скопје кандидат за градоначалник на СДСМ е Петре Шилегов.

Во општините во рамки на Скопје кандидати се:

Златко Марин за градоначлник на општина Аеродром,
Велимир Смилевски за општина Бутел,
Борче Георгиевски во општина Гази Баба,
Александар Наумоски во општина Ѓорче Петров,
Стефан Богоев во општина Карпош и
Филип Темелковски во општина Кисела Вода.

Во останатите општини во Македонија потврдени се следните кандидати:

за општина Арачиново – Миликије Халими,
Богданци – Блашко Шапов,
Брвеница – Мирко Стојановски,
Валандово, – Перо Костадинов,
Вевчани – Сашо Јанкоски
Виница – Ивица Димитров,
Демир Капија – Лазар Петров,
Зелениково Борче Гиевски,
Јегуновце – Дарко Блажевски,
Карбинци – Јордан Насев,
Конче – Благој Илиев,
Кривогаштани – Рубично Шефтеровски,
Крушево – Томе Христоски,
Могила – Јасмина Гулевска,
Новаци – Љубе Кузмановски,
Ново Село – Боро Стојчев,
Охрид – Јован Стојановски,
Пехчево –Драган Тренчевски,
Пласница – Шпресим Ајроски,
Св. Николе – Сашо Велковски,
Сопиште – Далибор Богдановски,
Чашка – Горан Стојановски
Штип – Благој Бочварски.

Јавноста ќе биде дополнително информирана кога ќе бидат потврдени кандидатите и за останатите општини.

 

 

Поврзани вести

 

Вчера и денеска во ЈКП Дервен се испита причината за краткиот прекин на испорака на вода на ЈЗУ Болница – Велес на ден 20.02.2018 година.

Утврдено е дека екипа на Сектор Водовод работела на замена на вентил на ул. Љубљанска, поради што морале да го затворат вентилот на линијата од која од оваа страна се снабдува со вода болницата.

Но, лицето кое го затворило вентилот заради активностите на ул. Љубљанска, со крајна небрежност истото го сторило без да провери дека вентилот од втората доводна линија од страната на Којник бил исто така затворен, а што морал да го стори пред да го затвори вентилот од првата доводна линија. На овој начин ги затворил двата вентила од двете доводни линии и предзвикал краток прекин на водоснабдувањето во болницата во времетраење од 10-15 минути, по што било интервенирано и воспоставено нормално водоснабдување.

Како резултат на горенаведеното, во ЈКП Дервен во тек е постапка за утврдување на дисциплинска одговорност на соодветно лице, кон кое ќе бидат преземени строги дисциплински мерки.

Значи, не станува збор за намерно исклучување на водата на болницата, или исклучување со дадена наредба, бидејќи за тоа нема причини.

Реакциите на јавноста се оправдани и очекувани. Сепак, коментарите на социјалните мрежи кои имаат намера да прикажат пред јавноста дека наведениот проблем е намерено предизвикан, смислен и сл. и дека некој сака свесно да предизвика проблем се неточни и злонамерни.

Со почит,
ЈКП Дервен

Најново