Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

На Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ кој што денеска и утре се одржува во Валандово присутни се 411 од вкупно запишаните 544 делегати, заклучи верификационата комисија на Конгресот. Тоа е доволен број на делегати за одржување на Конгресот според Статутот на партијата, објави А1он.

Во салата во Валандово не се присутни потписниците на писмото со кое што се бараше одложување на Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ и зголемување на бројот на делегати.

Присутните делегати со извикување „Никола, Никола“ му се заблагодарија на досегашниот лидер на партијата, Никола Груевски за неговата пожртвуваност и сè што направил за ВМРО-ДПМНЕ.

Преносот во живо следете го на овој линк: 

https://www.facebook.com/a1onmk/videos/1549791358429789/

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново