Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Руските власти потврдија дека има зголемена радиоактивност во земјата , објави Гардијан.

Од истражувањата е јасно дека рутениум-106 надминува 986 пати повеќе од претставата во споредба со минатиот месец.

Индикаторите беа откриени помеѓу 25 септември и 1 октомври во Јужен Урал.

Постои нуклеарен комплекс Мајак, кој претрпе една од најлошите несреќи во 1957 година. Гринпис побара од компанијата Росатом за длабинска истрага и објавување на неговите резултати. Но во октомври, Москва објави дека нема промени во зрачењето. Други детали не се даваат.

Потсетуваме дека претходно овој месец бугарските власти ги отфрлија шпекулациите дека радиоактивен облак со рутениум-106 преминал над Бугарија.

На почетокот на минатиот месец Федералната служба за радијациона заштита на Германија соопштија дека е фатено зголемување на радиоактивноста во воздухот во Западна и Централна Европа, но нема опасност за човековото здравје.

Канцеларијата забележа дека во Германија, Италија, Австрија, Швајцарија и Франција имало пораст на нивоата на рутениум-106 на 29 септември.

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.