Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

droga fin

Во соседна Србија меѓу младите се почесто се користи нова дрога која најчесто ја земаат студенти, пави Прва телевизија.

Како што се наведува, името на тој анркотик е модафинил и постои во Србија.

„Тоа е една психоактивна и психосимултана супстаниција, налик на амфетамин. Нема идентични својства, но може така да се гледа на неа. Оваа супстанца не е регистритана на пазарот, па илегално е присутна и се спомнува интернет како начин на набавување на супстанцата“, вели фармацевтот Јанко Самарџиќ.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново