МВР откри нови локации на кои, според Избирачкиот список, би требало да живеат десетици гласачи од Пустец, пишува Фактор.

Осуманесет возила „дачија“ и 300 компјутери во вкупна вредност од 1,4 милиони евра доби денеска Министерството за земјоделство од Европската унија.

Безбедносните информации и анализи моментално укажуват дека не постојат закани од нов мигрантски бран на т.н. „балканска рута“. Сепак, каква и да е ситуацијата на терен и доколку мигрантската криза добие на интензитет Македонија е подготвена во секој момент соодветно да реагира, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска во Охрид каде учествува на Генералното собрание на шефовите на полициите од државите на ЈИЕ.

Дебата „Медиумите во дигиталната ера: Борба со лажните вести“, како и министерска тркалезна маса „Дигитализацијата на Западен Балкан-чекор напред“ се на агендата на вториот ден од Дигиталниот самит за Западен Балкан, што од вчера се одржува во Скопје.

Дирекцијата за заштита и спасување денеска ќе спроведе акција за уништување неексплодирани убојни и други експлозивни средства пронајдени и отстранети од страна на пиротехничарите на Дирекцијата.

Чистата препорака на Европската комисија е резултат на напорите на Владата, но и на соработката на опозицијата, истакна високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могеринии денеска во обраќањето пред пратениците во македонското Собрание,  изрази задоволство што опозицијата се врати во законодавнотот тело.

Поврзани вести

 

Најново