Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Едно од најпознатите археолошки наоѓалишта во Мексико, кое привлекува два милиона туристи секоја година, планира да воведе посебен данок за правење селфи на негова територија.

Националниот парк Мајански тулум ќе почне да наплаќа 2,42 долари за правење селфи.

Туристичкиот водич Хулио Вилалобос вели дека толку ќе се наплаќа за внесување таблет, ГоПро камера, аматерска камера и мобилен телефон.

Мајанскиот тулум е едно од најголемите туристички актракции на Мексико.

 

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Најново