Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Овој ресторан им дава на гостите можност самите, среде ресторанот да си ја уловат рибата што потоа ќе им биде подготвена по нивна желба.

Оваа франшиза позната како Zauo веќе ја има на 13 локации во Јапонија, а наскоро се очекува и првиот угостителски објект во Њујорк.

Гостите кои се расположени за тоа, им се нуди опција самите да си го уловат својот оброк. Се што треба да направат е да го информираат персоналот што им се јаде и тие е се потрудат да и обезбедат соодветна опрема за рибарење (стап, мрежа, и што е најважно, адекватен мамец).

Кога ќе го уловите саканото парче, готвачите е ви го подготват по желба, онака како што ќе посакате. Најдобро од се е што ова искуство нема да ве чини повее, дури напротив, пресметано е дека на овој начин ќе платите во просек 7,5 долари помалку за јадењето отколку ако само го нарачате саканото од менито.

Извор: Арт кујна

 

Вчера и денеска во ЈКП Дервен се испита причината за краткиот прекин на испорака на вода на ЈЗУ Болница – Велес на ден 20.02.2018 година.

Утврдено е дека екипа на Сектор Водовод работела на замена на вентил на ул. Љубљанска, поради што морале да го затворат вентилот на линијата од која од оваа страна се снабдува со вода болницата.

Но, лицето кое го затворило вентилот заради активностите на ул. Љубљанска, со крајна небрежност истото го сторило без да провери дека вентилот од втората доводна линија од страната на Којник бил исто така затворен, а што морал да го стори пред да го затвори вентилот од првата доводна линија. На овој начин ги затворил двата вентила од двете доводни линии и предзвикал краток прекин на водоснабдувањето во болницата во времетраење од 10-15 минути, по што било интервенирано и воспоставено нормално водоснабдување.

Како резултат на горенаведеното, во ЈКП Дервен во тек е постапка за утврдување на дисциплинска одговорност на соодветно лице, кон кое ќе бидат преземени строги дисциплински мерки.

Значи, не станува збор за намерно исклучување на водата на болницата, или исклучување со дадена наредба, бидејќи за тоа нема причини.

Реакциите на јавноста се оправдани и очекувани. Сепак, коментарите на социјалните мрежи кои имаат намера да прикажат пред јавноста дека наведениот проблем е намерено предизвикан, смислен и сл. и дека некој сака свесно да предизвика проблем се неточни и злонамерни.

Со почит,
ЈКП Дервен

Најново