Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

По раѓањето на децата, велат сè се менува. Да, тоа навистина е. Ќе биде многу поубаво, ако почесто го практикувате и сексот.

Единствената лоша работа е недостатокот на доволно време, мир и тишина за да ја практикувате оваа активност кога тежат обврските кон семејството.

Повеќето парови остават се на случајноста и да се соберат сите услови во едно – заспани деца, неизморена мајка и неизнервиран татко.

Тоа, за жал, се случува премногу ретко, затоа треба да го земете интимниот живот во свои раце и тоа да го планирате со истото внимание, како што го планирате вашиот одмор. Сигурно некој ќе каже „спонтаноста е изгубена“.

Не, не се губи, ако очекувате романтични моменти со партнерот иако велите дека тоа е како да чекаш Божиќ, но самото очекување го прави моментот уште поволшебен. Како и секој распоред, тој треба да содржи и кратки состаноци за освежување и подолги „разговори“.

Секс забава за семејните парови:

15-минутни средби

Не се прашувај премногу во текот на неделата. Цел ден е исполнет со семејни и деловни задачи, тешко дека ќе најдете време за потребна романса. Но, огнот мора да се одржува, затоа ве молиме децата и вие уживајте заедно, но сами, пред да ве наваса сон. Да, побрзајте, но малку е подобро од ништо. Можете да ги земете децата 15 минути порано од градинка, да ја оставите работа која ќе ви биде досадна и ќе ја завршите утре, така ќе ви останат 15 минути и ќе добиете 30 минути наутро, стимулирање, освежување или секс.

Посебни викенди

Најмалку еднаш месечно, можете да ги поканите драгите личности во вашиот дом. И да ги оставите целиот викенд да се занимаваат со своите внуци, додека вие сте некаде во хотел. Или пак обратно – испратете ги без никакво каење децата кај „Баба“, спуштете ги ролетните и потсетете се на првичната страст еден кон друг. Не престанувајте да си давате комплименти и да се миливате. Обично жените се оние кои „сечат“ повеќе зачинети коментари од партнерот, бидејќи секогаш тоа го прифаќаат како покана за секс. Колку и да сте изморени, прифатете комплимент и сами ќе се изненадите како меѓу целиот замор ќе се појави и едно особен пријатен момент.

 

 

Вчера и денеска во ЈКП Дервен се испита причината за краткиот прекин на испорака на вода на ЈЗУ Болница – Велес на ден 20.02.2018 година.

Утврдено е дека екипа на Сектор Водовод работела на замена на вентил на ул. Љубљанска, поради што морале да го затворат вентилот на линијата од која од оваа страна се снабдува со вода болницата.

Но, лицето кое го затворило вентилот заради активностите на ул. Љубљанска, со крајна небрежност истото го сторило без да провери дека вентилот од втората доводна линија од страната на Којник бил исто така затворен, а што морал да го стори пред да го затвори вентилот од првата доводна линија. На овој начин ги затворил двата вентила од двете доводни линии и предзвикал краток прекин на водоснабдувањето во болницата во времетраење од 10-15 минути, по што било интервенирано и воспоставено нормално водоснабдување.

Како резултат на горенаведеното, во ЈКП Дервен во тек е постапка за утврдување на дисциплинска одговорност на соодветно лице, кон кое ќе бидат преземени строги дисциплински мерки.

Значи, не станува збор за намерно исклучување на водата на болницата, или исклучување со дадена наредба, бидејќи за тоа нема причини.

Реакциите на јавноста се оправдани и очекувани. Сепак, коментарите на социјалните мрежи кои имаат намера да прикажат пред јавноста дека наведениот проблем е намерено предизвикан, смислен и сл. и дека некој сака свесно да предизвика проблем се неточни и злонамерни.

Со почит,
ЈКП Дервен

Најново