Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Легендарниот цртан на „Дизни“ за авантурите на Симба и неговите придружници Тимон и Пумба е најдобар анимиран филм на сите времиња, одлучија читaтелите на „Ранкер“.

„Кралот лав“, кој има заработено речиси милијарда долари, во разни анкети и избори редовно е прогласуван за најдобар анимиран филм. Во 2019 година ќе доживее и римејк, а новата верзија ќе ја режира Џон Фавро, додека за ликовите, гласовите ќе ги позајмат Сет Роген, Доналд Глувер, Бијонсе и Џејмс Ерл Џонс.

Во однос на изборот, на второ и трето место се најдоа „Приказна за играчките“ на „Пиксар“ од 1995 година и „Барајќи го Немо“ од 2003 година. Високо котираат и анимираните филмови „Шрек“, „Аладин“ и „Диспикабл ми“.

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново