Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

mostar fin

„Искусете седум етнички, политички и религиозно различни балкански земји на шеснаесетдневно патување кое почнува во Белград, главниот град на Србија, а завршува во Скопје, главниот град на Македонија“, се наведува во аранжманот.

Дека Балканот се повеќе е во фокусот на прекуокеанските земји сведочи и аранжманот кој се рекламира на порталот „Лос Анџелес Тајмс“ и нуди обиколка на неоткриените убавини на Европа.

Патувањето кое почнува во Белград, продолжува во „отомански“ Мостар во БиХ, Дубровник во Хрватска, стариот пристанишен град Котор во Црна Гора, античките урнатини во Драч во Албанија, а авантурата завршува во Скопје, родниот град на Мајка Тереза.

Големината на групата е ограничена на 16 луѓе, а обиколката на Балканот ќе трае од 13 до 28 септември.

Цената на патувањето по човек е 7.695 долари и во неа е вклучено сместување, повеќето оброци, водичи и автобуски превоз меѓу градовите, но не и авионските билети.

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново