Во индиската држава Мадја Прадеш министерот за социјална правда и рурален развој Гопал Бхаргава им подари на 700 невести дрвени палки, треба да ги стават во ред младоженците, ако се оддадат на битен алкохолизам, пишува “Дејли мејл”, цитиран од novini.london.

Германскиот федерален Комесаријат за заштита на лични податоци и слобода на информирање денеска им забрани на социјалните мрежи „Facebook“ и „WhatsApp“ да ги дистрибуираат личните податоци на своите корисници на интернет.

“Дизни” и “Лукасфилм” го објавија датумот на кој во кината ќе излезе деветтата и најверојатно последна епизода од сагата “Војна на ѕвездите”. Последната лента, која сè уште нема наслов, ќе излезе на 24 мај 2019 година.

Откако голем број трговски синџири одлучи да ја исфрли облеката креирана од Иванка Транп од своите продавници, нејзините колекции се продаваат под друго име и со попуст.

Сајтот за пребарување на домување Nestpick состави својот рејтинг, кој ги подредува најдобрите градови за живеење, што се однесува до младите во светот. Изгледот се заснова на 16 фактори кои што ги позиционираат,одредуваат најпосакуваните места од претставниците на подмладокот на овој Милениум.

Убавиот часовник по дизајн на Van Cleef & Arpels е нешто во кое ќе се заљубат сите, фасцинирани од пространоста на вселената и магијата на Сончевиот систем.

 

Најново