Американски научници и здравствени службеници потврдија дека вирусотот зика предизвикува деформации при самото раѓање, вклучувајќи ја и микроцефалијата.

Ја продаваат како замрзната , преработки и конзервирана

Шведска вчера стана првата земја во светот која доби сопствен телефонски број, а екипата на шведскиот портал „Локал.се“ решила да го испроба како функционира.

Климатските промени ќе остават големо влијание врз физичкото и менталното здравје на луѓето, негативно влијаејќи на се, од квалитетот на нашата исхрана до појави на пожари во населените подрачја. Ова се резултати од американскиот федерален извештај за заштита на околината.

Колку стравот се вовлекол во Европјаните по терористичките напади во Франција, Турција и Белгија, сведочи и бизарниот случај од Германија кадешто цела улица била евакуирана од една мошне бизарна причина.

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново