“Дизни” и “Лукасфилм” го објавија датумот на кој во кината ќе излезе деветтата и најверојатно последна епизода од сагата “Војна на ѕвездите”. Последната лента, која сè уште нема наслов, ќе излезе на 24 мај 2019 година.

Откако голем број трговски синџири одлучи да ја исфрли облеката креирана од Иванка Транп од своите продавници, нејзините колекции се продаваат под друго име и со попуст.

Сајтот за пребарување на домување Nestpick состави својот рејтинг, кој ги подредува најдобрите градови за живеење, што се однесува до младите во светот. Изгледот се заснова на 16 фактори кои што ги позиционираат,одредуваат најпосакуваните места од претставниците на подмладокот на овој Милениум.

Убавиот часовник по дизајн на Van Cleef & Arpels е нешто во кое ќе се заљубат сите, фасцинирани од пространоста на вселената и магијата на Сончевиот систем.

Дваесет години по нејзината смрт и обичните ќе можат да се шетаат по Кенсингтон палас.

Новиот мегаполис Сјунан ќе биде лоциран на 100 километри југозападно од Пекинг. Голем е 2000 квадратни километри , што на пример е три пати повеќе од Њујорк. Новиот ќе обедини три други градови во провинцијата Хебеј – Сјунан, Жунчен и Ансин. Во моментов во нив живеат вкупно 1 милиони лица. Се уште не се наведува каков ќе е капацитетот на новиот град.

 

Најново