Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

На концертот на „Бело дугме“ во арената Борис Трајковски се случи токму она што на прес-конференцијата пред концертот го најавија двајцата пејачи од овој бенд Ален Исламовиќ и Младен Војичиќ-Тифа - спектакуларен концерт како оној што се одржа и во преполната „белоградска“ Арена.

Пред десетилјадна публика од сите генерации „Бело дугме“, „шефот“ Горан Бреговиќ и Оркестарот за свадби и погреби ги отсвиреа најголемите хитови на овој бенд, а публиката ги пееше текстовите како да не поминале неколку децении од времето кога тие беа слушани на плочи и касети во сите поранешни југословенски републики.


Концертот го почнаа со песната „Плукни и запеј моја Југославијо“, што кај некои од постарите генерации во вип зоната видовме дека предизвика дури и солзи (?!) Меѓутоа, интересно беше да се види дека покрај нив и децата од генерациите кои не биле ни родени кога „Бело дугме“ постоеја во бивша Југославија, ги пееја хитовите на најголемиот рок-бенд во поранешната федерација. Сон за нешто што веќе го нема. Сега е тренд тоа да се нарекува „југоносталгија“.

Пред полноќ и по три часа беспрекорен звучен ѕид од масовен рок-лименодувачки бенд и распеани грла во публиката никому не му се одеше, па и музичарите како едвај да чекаа да ги викаат на бис - се враќаа на сцената уште два пати за сите заедно да се допеат и да се доиграат.


Овој концерт беше одлична забава, која ја организираа Авалон продукција.

Извор: Плусинфо

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново