Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Доколку сте во недоумица за името на вашето бебе и сакате некое оригинално име без разлика дали тоа е старо име од домашно потекло или е ново модерно име. Погледнете го списокот на имиња кои потекнуваат од зборот „љубов” и “љубење”.

Повеќето од овие необични имиња ретко ќе ги слушнете на овие наши простори, но се исклучитено милозвучни и ги пренесуваат најубавите емоции.

Калина- Во Австралија значи да љубиш

Мина- убаво германско име за девојче што значи љубов

Аико- ова е популарно јапонско име за девојче а значи “мала сакана”.

Амадео- португалско и шпанско име што значи “го сака Бог”.

Амора- на шпански ова име значи љубов, вљубена.

Прем- на инијски значи љубов.

Нејли- така индијанците од Мексико велеле Те љубам.

Давид- често еврејско име што значи омилен, најсакан од сите.

Ахава- уште едно еврејско име што значи сакана.

Калила- на арапски значи драга, сакана.

Феми- во стар Египет ова име било збор за љубов.

Шери- на француски драга, сакана моја.

Кара- љубена на италијански.

Мила- на руски значи миленичка на луѓето.

Извор: Канал 77

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново