Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Профилите на богатите тинејџери кои се натпреваруваат кој на подобар начин ќе се пофали со своите пари, приватни авиони, златни автомобили и егзотични миленици, ги доведоа до неволји.

Потолно, до проблеми ги доведоа изворите на нивното богатство – нивните родители.

Полицијата многу често ги користи социјалните мрежи со цел да истражи случаи на финансиски измами, а увидот во профилите на децата на обвинетите богаташи е многу корисен, пишува лондонски „Гардијан“.

Таја, еден родител тврдел дека нема вреден имот, но на социјалните мрежи неговиот син се пофалил со јахта вредна 25 милиони долари која плови на Бахамите.

Исто така, запленет е и приватен авион на еден богаташ, откако неговиот син објавил фотографија од имотот на Инстаграм.

Фалбите на богатите деца се корисни и во случаите на развод. Така, откако тврдел дека не може да и исплати на сопругата 30 милиони долари, благодарејќи на фотографиите на Инстаграм, истражителите откриле дека сопругот има имот кој вреди двојно повеќе.

Извор: Локално.мк

 

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново