Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Шефот на полициската управа во Грувленд на Флорида направил потег на кој би можеле да се угледаат бројни светски сообраќајни полицајци.

Полицијата на Грувленд има обичај да пишува казни за непрописно паркирање доколку автомобилот се остави пред приод на коловоз како и на приодите пред куќите и другите објекти. Законот оди толку далеку што возачите може да бидат казнети дури и ако го паркираат автомобилот пред приодот кон својот дом.

Неодамна се случила ситуација која на сите име позната- полициско возило било фотографирано во моментот кога било непрописно паркитано на еден од приодите кон коловозот. Фотографијата ја снимил граѓанинот Дејвид Бајрс, по што ја објавил на интернет и за кратко време стана вирална. За се бил виновен шефот на полицијата Мелвин Тенисон кој го признал кршењето на законот по што сам на себе си напишал казна за непрописно паркирање. Казната ја фотографирал и ја објавил на Фејсбук страницата на полициската управа во Грувленд.

Извор: Плусинфо.мк

 

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново