Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Во зоолошка градина во Калининград во оградениот простор за сибирски тигри еден од големите ѕверови ја нападна својата чуварка во моментот кога им носеше храна, како што тоа го прави секој ден.

Тигарот ја соборил чуварката на земја и, според изјавите на сведоците, тргнал да ја задави, додека вџашените посетители на зоолошката градина сето тоа го гледале од другата страна на оградата. Токму тие ѝ го спасиле животот на чуварката со викање и гаѓање со камења.

Ѕверката се повлекла, оставајќи ја зад себе раскрвавената и расплакана девојка, а за да ја извлечат другите чувари го гаѓале тигарот со стрелки за успивање. Повредите кои ги нанел тигарот не се безопасни, но се очекува чуварката да преживее.

Сибирските тигри можат да пораснат и до тежина од 300 килограми.

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер
Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Возачка дозвола „В“ - категорија
  • Познавање на англиски јазик и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност
  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес с. Долно Оризари бб, Велес 1400 задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 15/11/2017 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство 

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес
Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 15/11/2017 година.

Најново