Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Починатите луѓе знаат дека животот им завршил, иако и натаму се свесни за тоа што се случува околу нив, се вели во истражување на медицинскиот центар „Лангон“ при Њујоршкиот универзитет.

Според тимот научници предводени од професор Сем Парнија, моментот на умирањето е нешто сосем различно од тоа што вообичаено се претпоставува.

Научниците подолго време ја следеле состојбата на штотуку починати луѓе и дошле до заклучок дека неколку моменти по стапувањето на смртта, тие сè уште се свесни.

По запирањето на срцето, човечкиот мозок сè уште функционира и е активен. Тоа значи дека во повеќето случаи луѓето се во состојба да сфатат дека починале, се вели во трудот.

Професорот Парнија натаму нагласува дека починатиот чувствува оти повеќе не може да го контролира своето тело и дека практично е заклучен во него.

За пример, научниците посочуваат и случаи на клиничка смрт, по кои луѓето со вакво искуство раскажуваат како слушале што зборуват лекарите, се од збор до збор.

 

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер
Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Возачка дозвола „В“ - категорија
  • Познавање на англиски јазик и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност
  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес с. Долно Оризари бб, Велес 1400 задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 15/11/2017 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство 

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес
Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 15/11/2017 година.

Најново