Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Тајната од спалната на кралицата го уби 82-годишниот поранешен сопственик на компанијата за луксузни градници.

Елизабет II се жалеше на тежината на британската круна и тоа го кажа во документарецот на Би-Би-Си. Како што е познато, круната е околу 1,3 килограми, украсена со 2800 дијаманти и скапоцени камења.

“Не можете да погледнете надолу за да прочитате некој текст бидејќи круната ќе ви падне”, објасни Елизабет II. Сепак, таа забележува дека круната е важен кралски атрибут.

Пред еден ден поранешната сопственичка на фирмата за производство на луксузни градници, меѓу чии клиенти била кралица Елизабета Втора, раскажа дека компанијата ја изгубила нејзината доверба, откако таа напиша книга во која се споменати и примероците во Бакингемската палата, прецизира. Монитор .

Џун Кентон изјави дека компанијата “Ригби енд Пелр” го изгубила правото да се повикува дека нивни клиент е кралскиот двор. И тоа право е загубено во 2017 година. Причинате тоа што таа го споменала кралското семејство во книгата “Бура во чаша Д”.

Иако и таа да уверува дека никогаш не кажува што се случува при пробата, но во нејзината книга се опишува нејзината прва средба со кралицата и возбудата околу тој чин да влезе во кралската спална.

Кентон (82) изјави дека загубата на Елизабет II како клиент “ја убила”. Таа жали што не била “доволно мудра” да не го споменува кралското семејство во нејзината автобиографија.

 

Вчера и денеска во ЈКП Дервен се испита причината за краткиот прекин на испорака на вода на ЈЗУ Болница – Велес на ден 20.02.2018 година.

Утврдено е дека екипа на Сектор Водовод работела на замена на вентил на ул. Љубљанска, поради што морале да го затворат вентилот на линијата од која од оваа страна се снабдува со вода болницата.

Но, лицето кое го затворило вентилот заради активностите на ул. Љубљанска, со крајна небрежност истото го сторило без да провери дека вентилот од втората доводна линија од страната на Којник бил исто така затворен, а што морал да го стори пред да го затвори вентилот од првата доводна линија. На овој начин ги затворил двата вентила од двете доводни линии и предзвикал краток прекин на водоснабдувањето во болницата во времетраење од 10-15 минути, по што било интервенирано и воспоставено нормално водоснабдување.

Како резултат на горенаведеното, во ЈКП Дервен во тек е постапка за утврдување на дисциплинска одговорност на соодветно лице, кон кое ќе бидат преземени строги дисциплински мерки.

Значи, не станува збор за намерно исклучување на водата на болницата, или исклучување со дадена наредба, бидејќи за тоа нема причини.

Реакциите на јавноста се оправдани и очекувани. Сепак, коментарите на социјалните мрежи кои имаат намера да прикажат пред јавноста дека наведениот проблем е намерено предизвикан, смислен и сл. и дека некој сака свесно да предизвика проблем се неточни и злонамерни.

Со почит,
ЈКП Дервен

Најново