Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Претставник на Ставангер, еден од градовите, вели дека нема да дозволат продажба на балони со хелиум на прославата на празникот.

„Не сакаме да се продаваат балони со хелиум. Многу од нив протекуваат или заминуваат во атмосферата“, вели еден од организаторите на прославата.

Одборите за организација на прославата во Берген, Хугесунд и Тромзо, како и Ставангер, одлучија да ја забранат нивната продажба за време на прославата.

Се очекува одлука и од Осло.

Сметаат дека полнење со обичен воздух за балоните е доволно.

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

PITIJADAVELES1

Најново