Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

zatemnuvanjenamesecinata fin

Жителите на Северна и Јужна Америка, како и во делови од Европа, в недела ќе можат да набљудуваат затемнувањето на Месечината.

Тоа ќе биде единствена можност за оваа и наредната година, а Месечината ќе биде релативно поблиску до Земјата и поради тоа ќе биде поголема, посветла, но и поцрвена.

Затемнувањето почнува в недела навечер или в понеделник наутро, во зависност од тоа во кој дел од Земјата се следи појавата, што ќе трае еден час.

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново