Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

dojka fin

Големи балони во облик на женски гради се појавија на неколу места во Лондон, и сè тоа како дел од кампањата за полезноста од доењето, што се води во Велика Британија.

Акцијата, меѓу другото, има за цел и да го урне табуто околу доењето на јавни места. Според британски истражувања, 45 отсто од Британките се чувствуваат засрамено и неудобно да го дојат своето бебе на јавни места поради предрасудите во општеството.

Балоните се појавија на неколку значајни објекти во британската престолнина, како што се Лондонското око, облакодерот „Шард”, Вестминстерската палата. Тие се со различна големина, со пречник од три до шест метри, и во разни бои, отсликувајќи ја различната боја на кожата.

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново