Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

pingvini1234

20.11.2020

Природата им подарила љубов на сите. Но, не сите го ценат тоа подеднакво.

На примерите на овие животни, треба да се научи, тие остануваат верни едни на други засекогаш, не се занимаваат со авантури и се грижат за својот партнер.

Албатрос

Албатросот може да лета на долги растојанија, но тие секогаш се враќаат на едно место, таму каде што го оставиле својот партнер.

Нивните врски се мерат во години и завршуваат кога една од птиците умира. Тие ја покажуваат својата вљубеност со интересен, но нежен ритуален танц.

Лебеди

Не се вели без причина дека лебедите се бидат симбол на искрена љубов. Нивните испреплетени лебеди формираат срцев облик, а зад тоа се крие приказната за вистинската љубов.

Лебедите го поминуваат целиот свој живот само со еден партнер и се целосно еднакви во таа врска. Двајцата се хранат, одгледуваат и се грижат за своите млади.

Волци

Иако на прв поглед не изгледаат како романтични и нежни животни, тие се едни од најверните партнери во животинскиот свет. Чопорите се симбол на семејството и заедништвото.

Мажјакот и женката се подготвени да направат се за да ги заштитат своите младенчиња и партнери. Ако во глутницата има осамен волк, кој не нашол партнер или останал без него, глутницата брзо ќе го прифати и ќе стане дел од нивното семејство.

Штркови

Љубовта е насекаде во животинскиот свет и не е невообичаено видовите да можат да ја покажат на вистински начин. Меѓу нив има и штркови.

Верните и моногамни штркови се правило во нивниот свет, откако ќе најдат соодветен партнер, остануваат со него до крајот на животот.

Пред да ја пронајдат „сродната душа“, мажјакот на штркот има повеќе „девојки“, но кога ќе ја најде вистинската, останува верен на неа.

Тој е верен партнер кој никогаш нема да ја разочара својата љубов и никогаш нема да ја изневери својата сакана.

Пингвини

Пингвинот треба да вложи многу напор и време да освои партнер. За да може пингвин да го привлече вниманието на својот избраник, мора да танцува пред него неколку дена, а меѓу некои видови постои обичај да се дава „свшенички прстен“.

Кога пингвинот ќе се заљуби, тој го избира најубавиот камен што може да го најде и го носи пред нозете на женката.

Ако женката го прифати, тоа значи дека чувствата му се возвраќаат. Откако ќе се заљуби, без оглед дали неговите чувства ќе бидат возвратени, пингвинот останува заљубен до крајот на животот. Затоа има одреден број на самци во нивниот свет.

Диви патки

Во многу култури, вечната љубов е прикажана како симбол на диви патки. Кога диви патки решат да бидат заедно, тие остануваат верни едни на други засекогаш.

Кога имаат потомство, мажот го штити семејството од агресивни предатори, а женката се грижи децата да бидат сити, да бидат топли и пријатни.

Кога дивите патки ќе се вљубат тие до крајот на животот не гледаат во некој друг и не се впуштаат во несовесни љубовни авантури.

Мите Јаначков

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново