Компанијата Ten Fold Engineering создаде уникатни пред-собрани и преклопени на хармоника куќи, згради и дури трибини за стадиони, информира Curbed.com.

Дури 660 кг тежи најголемата тиква во Хрватска која ја одгледал Ивица Рибариќ, а победи на 12. Товарнички есенски фестивал.

Француската актерка Брижит Бардо ќе биде почестена со статуа висока 2,5 метри која е поставена во туристичкиот град Сен Тропе. Статуата ќе биде откриена утре, на нејзиниот 83-ти роденден.

Огромен замок во Франција, со големи градини и помошни куќи може да биде ваш за само едно евро, пишува Дејли Мејл.

Уметнички слики на кои е прикажан фирерот Адолф Хитлер најдени се во зградата на австрискиот парламент – 70 години по смртта на нацистичкиот лидер.

Ако мирниот и безгрижен живот подразбира шетање покрај дрвја и цвеќе, поголема сума на банкарската сметка и сигурна работа, тогаш идеално место за живот е Германија.

 

Најново