Секоја година, YouGov ги подготвува и ги рангира земјите кои имаат за цел да ги идентификуваат и определат мажите и жените кои уживаат светски восхит.

Кејт, војвотката од Кембриџ, денеска се породи со машко дете, нејзино трето дете со војводата Вилијам.

Завршен е последниот проект во Москва на познатата архитектка Заха Хадид, ирачко-британски архитект, која почина во 2016 година. Сместена во луксузната населба Барвихи, оваа футуристичка куќа која изгледа како волшебен цвет стои на врвот на 22 метри високата конструкција над крошните на стеблата. Се работи за приватна резиденција дизајнирана познатата Заха Хадид.

Претставник на Ставангер, еден од градовите, вели дека нема да дозволат продажба на балони со хелиум на прославата на празникот.

Само еден ден откако е откриен, астероид со димензии на фудбалски терен, кој може да предизвика значителна штета, во неделата помина покрај Земјата, многу близу според астрономската скала.

Пулицеровите награди, најпрестижни во областа на американското новинарство, доделени се на Универзитетот Колумбија, а меѓу лауреатите се весниците Њујорк тајмс, Вашингтон пост, Њујоркер, Прес демократ како и британската агенција Ројтерс.

 

Најново