Педесет и седум  годишната Гленда од Личестер за прв пат во животот играла на среќа за да му докаже на сопругот дека тоа не успева.

Научниците открија детали од невообичаена космичка појава.

Истражувањата на научниците покажаа дека свирењето некој музички инструмент во претшколската возраст има повеќекратна корист за развој на мозокот. Детето што пред седмата година научило да свири на некој инструмент – има подобра синхронизација и ритмички е поточно.

Долготрајната изложеност на загаден воздух, значително го зголемува ризикот од висок крвен притисок, покажуваат резултатите од истражувањето, цитирани од “Франс прес”.

Дека непријатните коментари на сметка на изгледот се составен дел од модниот бизнис и индустријата за убавина, тоа е добро познат факт. Но, само ретки поединци знаат да им се спротивстават на притисоците и да реагираат на вистинскиот начин.

Промените  ќе го подигнат светскиот океан со 60 метри, малкумина ќе преживеат…

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново