planetatazemja fin

Се очекува климата на Земјата во 2030 година да биде иста како што била пред три милиони години, пишуваат истражувачите во студијата објавена во понеделник во магазинот на Американската научна академија.

sojna fin

Рибарското село Шојна на периферијата на Белото Море полека исчезнува под песокот, кој ги покрива куќите, така што само врвовите на покривите наѕираат од дините.

stogodisnici fin

Во Босна и Херцеговина има 752 лица кои имаат сто или повеќе години. Најстар е жител на Сараево кој наполни 114 години, покажуваат податоците на Агенцијата за идентификациски документи, евиденција и размена на податоци на БиХ. Статистиката покажува дека има многу повеќе жени кои имаат сто и повеќе години.

restorant fin

Ресторанот “Mirai Shokudo” во Токио објави во медиумите дека кај нив бесплатно можат да јадат сиромашни граѓани кој оброкот го заработуваат.
Сопственичката Секаи Кобајаши вели дека оние кои не можат да платат за ручекот, прво работат 50 минути и добиваат купон за оброк. Така, вели таа, се поврзува со гладните.

plaza1 fin

Вработените во фирма во Лидз, ќе имаат подобри празници од сите останати. Тоа е така затоа што компанијата ќе ги прати да го прослават Божик и Нова година на Тајланд!

bali fin

Живееме во време кога се што правиме мора да го споделиме на социјалните мрежи – излегување во ноќен клуб, вечера, гледање филм во кино или одење на излет. Сите тие работи како да не се ни случиле ако не се проследени со некое селфи, објава на Facebook или на Instagram. Слично е и со патувањата во странство. Некои истражувања дри покажуваат дека голем дел од луѓето избираат дестинации кои се најпопуларни на Instagram или се добри за фотографирање за да добијат што повеќе допаѓања на фотографиите.

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Screenshot 2

Најново