Палма де Мајорка планира да забрани издавање станови на туристи и на тој начин да стане првиот шпански град што ќе ја воведе таа мерка.

Непознат сторител на речиси целата тревна површина на фудбалскиот стадион во Слатина кај Чачак нацртал машки полов орган, што ги шокираше локалните жители и љубителите на спортот во овој крај.

Секоја година, YouGov ги подготвува и ги рангира земјите кои имаат за цел да ги идентификуваат и определат мажите и жените кои уживаат светски восхит.

Кејт, војвотката од Кембриџ, денеска се породи со машко дете, нејзино трето дете со војводата Вилијам.

Завршен е последниот проект во Москва на познатата архитектка Заха Хадид, ирачко-британски архитект, која почина во 2016 година. Сместена во луксузната населба Барвихи, оваа футуристичка куќа која изгледа како волшебен цвет стои на врвот на 22 метри високата конструкција над крошните на стеблата. Се работи за приватна резиденција дизајнирана познатата Заха Хадид.

Претставник на Ставангер, еден од градовите, вели дека нема да дозволат продажба на балони со хелиум на прославата на празникот.

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново