По проучувањето на повеќе од 300 галаксии, научниците на НАСА и Европската вселенска агениција откриле дека емисиите на икс -зраците, кои ги шират галаксиите, се слични по структура и големина, а нивниот меѓусебен однос е сличен во односот помеѓу популарните руски кукли - матрошки.

Тим од вработените во Гугл предложиле 13 нови емотикони за кои сметаат дека подобро ги претпоставуваат вработените жени.

Природата секогаш не изненадува на необичен начин. Ви ја претставуваме Ким Тучи и нејзините петзнаци кои станаа вистинска сензација. Австралијката која има 26 години и нејзиниот сопруг се горди родители на три деца.

Шпанија стана позната по новиот вид бизарна забава под називот „секс рулет“ во кој една личност, за која никој не знае која е, е ХИВ позитивна, а никој не смее да користи кондоми.

Една банка во Нов Зеланд на своите работници им овозможила боледување, дури и на неколку недели, доколку домашниот миленик им се разболи. Од компанијата порачале дека на ваков чекор се одлучиле со цел да ја поттикнат лојалноста кај своите вработени.

Куче, раса мопс од Њујорк на име Мејбел стана ѕвезда во Instagram, откако газдарицата секој ден почна да го облекува со различна облека и го снима, пишува Mashable.

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново