dete fin

Гејлорд Вилијамс (17), момче од американската сојузна држава Мисури подигна обвинение против родителите, зашто го крстиле Гејлорд (лорд на хомосексуалците). Отштетата што тој ја бара изнесува 250.000 долари.
Тинејџерот тврди дека за време на детството, имал многу непријатности, пред сѐ, поради многуте задевања низ коишто минал.

kobila fin

Еден австралиски дневен весник номинираше кобила, како единствена кандидатка за избор на „личност“ која изминатава година покажа напорна работа, борбеност и почит.

nijagara fin

Нијагарините водопади замрзнаа, што не се случува првпат, кога се работи за зимските месеци.

grad fin

Калифорнискиот крајбрежен град Сан Луис Обиспо ќе ви плати 100 долари ако сте меѓу првите 500 туристи во зимската сезона.

guska fin

На 21 јануари се одбележува Меѓународниот ден на прегратката. Празникот што ги тера луѓето да се насмеат во напнатиот секојдневен живот постои од 1986 година. Првпат беше прославен во Клео, Мичиген , САД. Кевин Закранини е негов основач.

katarzlatenstadion fin

Оваа земја од Блискиот Исток е идниот домаќин на овој меѓународен спортски настан, кој ќе се одржи во 2022-ра година, а додека нивниот национален тим за првпат ќе има прилика да се натпреварува во најтешките натпреварувања од овој спорт, новата арена во која сето тоа ќе се случува ќе претставува вистинска атракција.

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново