Конзервирана кравја урина се најде на полиците на продавниците за храна во Лондон и, освен за хиндуистички обреди, во Англија е дозволена и за исхрана на луѓето.

Основачот и сопственик на познатата шведска фирма „Икеа“, Ингвар Кампрад открил дека целата својата облека ја купува на пазар со цел да заштеди пари. Кампрад дури вели дека мисли дека се што поседува и што носи е купено на пазар, пренесува агенцијата АФП.

Близнаци од Виетнам биле толку различни што дури и нивните родители се посомневале дека се навистина браќа. Се утврдило дека тие имаат различни татковци.

Жоао Периера де Соуза (71) од Бразил уште во 2011 година, на плажа пронашол ранет пингвинпрекриен со нафта. Старецот го спасил и го негувал пингвинот сè додека целосно не закрепнал. Тој му дал и име на пингвинот – Диндим.

Мандарина е една од најфасцинантните морски риби. Обоена во нијанси на сино и црвено, оваа божица живее на островот Руп Куп, (Јапонија).

Мелбурн ќе биде првиот град во Австралија кој ќе ја промени сигнализацијата на семафорот во чест на жените. Наместо логотипот на маж, како сигнален знак на семафорот, отсега на сите семафори во Мелбурн ќе биде логотип на жена.

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново