„Трабантот - симболот на секојдневниот живот во некогашна Источна Германија, и натаму восхитува, забавува и шармира.

Починатите луѓе знаат дека животот им завршил, иако и натаму се свесни за тоа што се случува околу нив, се вели во истражување на медицинскиот центар „Лангон“ при Њујоршкиот универзитет.

Во зоолошка градина во Калининград во оградениот простор за сибирски тигри еден од големите ѕверови ја нападна својата чуварка во моментот кога им носеше храна, како што тоа го прави секој ден.

Читателите на реномираниот њујоршки магазин за патувања „Condé Nast Traveler“ ја избраа Виена за најдобра европска туристичка дестинација. Во анкета на читателите од 2017 година учествувале 300.000 љубители на патувања. Тоа беше најголем број учесници во досегашната 30 – годишна историја.

Хирурзите во главниот град на Индија, Делхи, успешно раздвоија близнаци кои беа родени со споени глави.

Сè поизвесно е дека бракот меѓу Меган Маркел и принцот Хари ќе настапи речиси веднаш, дури и ако сè требаше да се чува во тајност. Се претпоставува дека ќе биде потешко од јуни 2018 година.
Во разговорот со претставниците на магазинот Entertainment Entertainment Entertainment, со блиски до кралското семејство, Меган ќе се пресели да живее во палатата Кенсингтон и ќе се стапи на нејзините нови одговорности.

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер
Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Возачка дозвола „В“ - категорија
  • Познавање на англиски јазик и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност
  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес с. Долно Оризари бб, Велес 1400 задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 15/11/2017 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство 

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес
Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 15/11/2017 година.

Најново