Мечките во Русија станаа “агресивно Непроспиени” , и во текот на целата зима стојат будни, пишува “Москва тајмс”. Мечките и планините на Кавказ се пријателски расположени кон луѓето оваа зима , иако имаат проблеми со зимски сон.

Мини Маус која се појави во повеќе од 70 цртани филмови конечно доби ѕвезда на булеварот на славните во Холивуд, дури 40 години по својот колега Мики Маус.

Познат како „разигран доктор“, овој Бразилец смислил супер метода со која ги опушта трудниците пред породувањето.

Научниците од Универзитетот Станфорд развиле систем кој може да предвиди кога пациентите ќе умрат со точност од 90 отсто.

Низ Јапонија почна да вози воз што лае, односно воз што преку звучници пренесува кучешко лаење и еленски крикови, а со цел да се намалат несреќите со животни по пругите.

Најбогатите 1% од светот создадоа 82% од богатството во светот во изминатата година, додека најсиромашната половина од светското население немаaт добиено ништо .

Поврзани вести

 

Вчера и денеска во ЈКП Дервен се испита причината за краткиот прекин на испорака на вода на ЈЗУ Болница – Велес на ден 20.02.2018 година.

Утврдено е дека екипа на Сектор Водовод работела на замена на вентил на ул. Љубљанска, поради што морале да го затворат вентилот на линијата од која од оваа страна се снабдува со вода болницата.

Но, лицето кое го затворило вентилот заради активностите на ул. Љубљанска, со крајна небрежност истото го сторило без да провери дека вентилот од втората доводна линија од страната на Којник бил исто така затворен, а што морал да го стори пред да го затвори вентилот од првата доводна линија. На овој начин ги затворил двата вентила од двете доводни линии и предзвикал краток прекин на водоснабдувањето во болницата во времетраење од 10-15 минути, по што било интервенирано и воспоставено нормално водоснабдување.

Како резултат на горенаведеното, во ЈКП Дервен во тек е постапка за утврдување на дисциплинска одговорност на соодветно лице, кон кое ќе бидат преземени строги дисциплински мерки.

Значи, не станува збор за намерно исклучување на водата на болницата, или исклучување со дадена наредба, бидејќи за тоа нема причини.

Реакциите на јавноста се оправдани и очекувани. Сепак, коментарите на социјалните мрежи кои имаат намера да прикажат пред јавноста дека наведениот проблем е намерено предизвикан, смислен и сл. и дека некој сака свесно да предизвика проблем се неточни и злонамерни.

Со почит,
ЈКП Дервен

Најново