Повеќе од 20.000 луѓе со шарени маски и костими го одбележаа почeтокот на карневалот во Венеција со традиционалниот „Лет на ангелот“.

Освен што се најголеми суштества на земјата, китовите се познати и по изразените комуникациски вештини кои различни едники, но и цели јата ги користат за разбирање, а нов експеримент покажа дека кит убиец, познат како орка, ноже да имитира и човечки говор.

Дали отсекогаш сте сонувале да имате убава куќичка на село во Италија? Сега тој сон може да ви се исполни. И тоа само за едно евро.

Во Мароко снегот падна за прв пат по половина век. Овој феномен доведе до колапс на транспортот во јужните региони на земјата, пренесоа TSN. Во некои градови патиштата се блокирани, па е едноставно невозможно жителите да се движат со автомобили.

Сите сте слушнале за Силиконската долина во Калифорнија – симбол на иновации и висока технологија. Но, последниве години, иновациите и новите технологии имаат друг дом, или барем оние во дигиталниот финансиски свет.

Маж од Њу Хемпшир е уапсен откако гризнал полициско куче додека полицајците спроведувале истрага за престрелка во едно гратче, објавила полицијата.

Поврзани вести

 

Најново