Мечките во Русија станаа “агресивно Непроспиени” , и во текот на целата зима стојат будни, пишува “Москва тајмс”. Мечките и планините на Кавказ се пријателски расположени кон луѓето оваа зима , иако имаат проблеми со зимски сон.

Мини Маус која се појави во повеќе од 70 цртани филмови конечно доби ѕвезда на булеварот на славните во Холивуд, дури 40 години по својот колега Мики Маус.

Познат како „разигран доктор“, овој Бразилец смислил супер метода со која ги опушта трудниците пред породувањето.

Научниците од Универзитетот Станфорд развиле систем кој може да предвиди кога пациентите ќе умрат со точност од 90 отсто.

Низ Јапонија почна да вози воз што лае, односно воз што преку звучници пренесува кучешко лаење и еленски крикови, а со цел да се намалат несреќите со животни по пругите.

Најбогатите 1% од светот создадоа 82% од богатството во светот во изминатата година, додека најсиромашната половина од светското население немаaт добиено ништо .

Поврзани вести

 

Најново