Во декември во кинескиот град Гуијанг ќе биде отворен масивен пар за виртуелна реалност. Паркот се вика East Valley of Science and Fantasy, а е дизајниран да биде вистински свет на научна фантастика. Паркот ќе содржи сали за виртуелна реалност, кина, ресторани и дел за забава за деца.

Астрофизичарите го идентификуваат овој редок феномен во кој Сонцето е свртено спротивно на Земјата.

Човекот што го предвиде она што никој не го очекуваше – победата на Доналд Трамп на американските претседателски избори, како и тоа дека Британците на референдумот ќе гласаат за брегзит, ги открил своите нови предвидувања за 2018 година.

Поранешниот претседател на САД Барак Обама се појави во Суд во Чикаго, како кандидат за поротник при избор на порота во еден судски процес.

„Трабантот - симболот на секојдневниот живот во некогашна Источна Германија, и натаму восхитува, забавува и шармира.

Починатите луѓе знаат дека животот им завршил, иако и натаму се свесни за тоа што се случува околу нив, се вели во истражување на медицинскиот центар „Лангон“ при Њујоршкиот универзитет.

Поврзани вести

 

Најново